Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közérdekű - Budapest 10. ker. képes leírás - Budapest 10. kerület.tlap.hu
részletek »

Közérdekű - Budapest 10. ker. - Budapest 10. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest10ker.tlap.hu » Közérdekű - Budapest 10. ker.
Keresés
Találatok száma - 7 db
Utcakereső 10. kerület

Utcakereső 10. kerület

Ha Budapest tizedik kerületében szeretne valamilyen utcát megtalálni vagy, ha csak a térképét szeretné megnézni, akkor érdemes erre a linkre kattintani. Ha más utcákra - amik esetleg nem a tizedik kerületben helyezkednek el - szeretne rákeresni azt innen is megtudja tenni. Kellemes keresést!

Nyirokmasszázs

Nyirokmasszázs

Célunk a nyiroködéma tüneteivel, a megvastagodott, fájó végtaggal bajlódók életminőségének javítása. Szakembereink jól képzett nyirokterapeuták, akik többéves tapasztalattal rendelkeznek az ödémás lábak és karok, valamint a narancsbőr kezelése terén. Szakembereinkről bővebben Kezelésünk a nyiroködéma (régies nevén vizenyő) látható tüneteire, a dagadt láb és dagadt kar problémájára, és a narancsbőr megszüntetésére is hatékony megoldást nyújt. Rendelőnkben gépi- és kézi, egyénre szabott nyirokmasszázst, nyirokelvezetést végzünk, szakorvosi hátérrel. Felvettük szolgáltatásaink közé a gyógytornát, és lehetőség van bőrgyógyásszal való konzultációra is a helyszínen. Mozgáskorlátozott betegeink részére saját otthonukban történő nyirokmasszázs kezelést is vállalunk Budapest teljes területén!

Kőbánya online info

Kőbánya online info

Budapest 10. kerülete egészen a múlt század végéig önálló település volt és az 1950-es évekig a főváros peremkerületének számított. Ez a kép mára jelentősen megváltozott, hiszen a város földrajzi középpontja jelenleg Kőbányán található. A kerület történetét a legutóbbi időkig jelentősen meghatározó Kewer (Kőér) hegy első említése 4. Béla egy adomány leveléből maradt ránk. A 'hegy' 147 m-es magasságával valóban kimagasodik a Pesti- síkságból s névből következtetve már a 13. században ismerték kőbányáit. Az itt található mészkő a földtörténeti középkorban keletkezett, amikor a Kárpát medence nagy részét tenger borította. Ez a terület valószínűleg egy tengeröböl lehetett, ahol a mészvázas csigák maradványai nagy mennyiségben rakódtak le. A mészkő rétegekre az újkorban agyag rakódott le.

Házasságkötés a 10. kerületben

Házasságkötés a 10. kerületben

A Polgármesteri Hivatal épülete körül és előtt bőséges parkolóhely áll rendelkezésre. Közvetlenül mellette található a Szent László római katolikus templom, amely előtti park kiválóan alkalmas fotózásra. Részletek: - egész évben tartanak esküvőket - szombaton és vasárnap tartanak esküvőket - parkolási lehetőség ingyenes - élőzene és felvételről is van zeneszolgáltatás - az anyakönyvvezető szervezi az esküvőket - a házasságkötő terem a polgármesteri hivatal épületében van. További információért kattintson a linkre. Házasságkötés a 10. kerületben.

Földhivatal

Földhivatal

A földhivatal a földügyi, ingatlanügyi szakigazgatási szerv. Feladata az ingatlan-nyilvántartás vezetése, a földmérési, térképészeti tevékenységek, földvédelem, földértékelés hatósági feladatainak ellátása. A földhivatal az ingatlanok és az ingatlanokhoz kötődő jogok és jelentős tények nyilvántartását, ezek változásainak vezetését végzi. Az ingatlanok nyilvántartása és az ország állami alaptérképekkel való ellátása állami alapfeladat. Az ingatlan-nyilvántartás nyilvános, tartalma az ingatlan-nyilvántartási törvény szerint bárki számára megismerhető. Az ingatlan-nyilvántartás a bejegyzett jogokat és tényeket hitelesen tanúsítja, az ingatlan-nyilvántartási térkép az ingatlanokat hitelesen ábrázolja. Az ingatlan-nyilvántartásba jog, vagy jogilag jelentős tény csak az ügyfél kérelmére, vagy hatósági megkeresésre okirat, vagy jogerős hatósági határozat illetve bírósági végzés alapján jegyezhető be. A földhivatali nyilvántartások alapot biztosítanak az ingatlanadó, a statisztika és a műszaki tervezések számára. A földhivatal nyilvános és közhiteles nyilvántartása az ingatlantulajdonosok számára jogbiztonságot nyújt az ingatlan használata, adásvétele, öröklése vagy pénzügyi fedezet biztosítása során.

Bajcsy Zsilnszky kórház

Bajcsy Zsilnszky kórház

Honlapunkon igyekszünk részletesen tájékoztatni betegeinket és szolgáltatásaink iránt érdeklődőket; könnyen megtalálható, lényegi információkat nyújtunk kórházunk munkájával kapcsolatban. Remélem, hogy az oldalunkat böngészők számára is érzékelhető, hogy munkatársaink elkötelezettek a magas színvonalú gyógyító munka mellett. Intézményünket, kórházi berendezéseinket, eszközeinket folyamatosan fejlesztjük, korszerűsítjük: ezen örömteli hírekről időről-időre itt, a honlapon is részletesen beszámolunk. Fontosnak tarjuk, hogy elismerjük munkatársaink közül azokat, akik a legkiemelkedőbben dolgoznak, ennek híreit is - sok más mellett - olvashatják oldalunkon. Kérem Önöket, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház virtuális látogatóit, hogy kórházunk munkájával kapcsolatos javaslataikat, észrevételeiket juttassák el hozzánk.

Bajcsi-Zs. Kh szülészet

Bajcsi-Zs. Kh szülészet

Kedves látogató ! Ön a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztály honlapját tekinti meg. Osztályunk területvezető kórházként elsősorban két kerület 10. és 17. betegeinek a szülészeti és nőgyógyászati ellátásáért felelős. Természetesen a szabad orvosválasztásnak megfelelően a területen kívüli betegeket is fogadjuk. Osztályunk jelenleg 55 ággyal üzemel, és teljes körű szülészeti-nőgyógyászati ellátást biztosít. Az általános bemutatkozáson túl külön szeretnénk bemutatni a szülőszobát, ami Budapesten az egyik legszebb, és legjobban felszerelt. Fontos, hogy lehetőség van állandóan, 24 órán keresztül a nagyfokú szülési fájdalmak csillapítására az epidurális fájdalomcsillapításra.

Tuti menü