Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Óvodák-Iskolák - Budapest 10. ker. képes leírás - Budapest 10. kerület.tlap.hu
részletek »

Óvodák-Iskolák - Budapest 10. ker. - Budapest 10. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest10ker.tlap.hu » Óvodák-Iskolák - Budapest 10. ker.
Keresés
Találatok száma - 7 db
Széchenyi István Általános Iskola

Széchenyi István Általános Iskola

Alapvető pedagógiai célunk, hogy iskolánkban nyugodt, családias légkört és körülményeket teremtsünk, ahol gyermekeink kipróbálhatják képességeiket, szélesíthetik látókörüket, bővíthetik ismereteiket. A nevelő- és oktató munkánkban alapvető helyet foglal el a biztos alapkészségek kialakítása mellett, a matematika, a magyar nyelv és irodalom, az idegen nyelv a számítástechnika és a testnevelés oktatása. A matematika, magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, számítástechnika tantárgyakból a differenciált csoportokban történő tanítás teszi lehetővé az emelt szintű képzést.

Pataky István Szakközés Iskola

Pataky István Szakközés Iskola

Iskolánk egy 1940-ben épült 12 évfolyamos gimnázium épületében alakult 1961-ben. Az ekkor beindított szakközépiskolai program egy jól működő középiskola hagyományaira és a gyorsan felfutó, lendületesen fejlődő elektronikai iparágra épült. A kezdetben két rádióműszerész osztállyal beindult képzés az eltelt 40 év során folyamatosan bővült, többször átalakult, követve az ipar és a javító-szolgáltató szféra változó igényeit. Iskolánk mellett 1973-ban korszerű tanműhely épült, majd 1986-ban az egész négyszintes főépületet birtokba vettük. Az így kialakult otthonunk jó körülményeket biztosít a tanítási, nevelési és szakképzési munkához, mely a négy középiskolai és az arra épülő szakképző évfolyamokon folyik. A 60-as évek vége óta részt veszünk a műszaki tanárképzésben. Jelenleg is több vezetőtanár közreműködésével végezzük ezt a tevékenységet. Az utóbbi években a Bmf Kandó Kálmán Műszaki Főiskola mérnöktanár-képzésén kívül bekapcsolódtunk az Elte informatika ill. a humán szakos főiskolai tanárképzésébe is. A fenntartó önkormányzat is támogatja ezt a munkánkat, és 1998-ban megkaptuk a Fővárosi Gyakorlóiskola státuszt. Ez a folyamatos fejlődés és átgondolt iskolaépítési munka, mely az elmúlt évtizedekben folyt, meghozta gyümölcsét. Létrejött egy a hagyományaira, a jó eredményeire méltán büszke, országos hírű híradásipari-informatikai szakközépiskola.

Mackókuckó ovi

Mackókuckó ovi

Elfogadjuk, hogy a gyermek érzelemvezérelt, szabad, egyéni személyiségjegyekkel rendelkező ember, s ezt tiszteletben tartjuk. Személyisége kibontakoztatásához elengedhetetlen a biztonság és a feltétel nélküli szeretetteljes környezet, melyben a felnőtt személyiségét a derű, a nyugodtság, a fantázia és az empátiás készség jellemzi. Nevelési elvünk: az óvodás korú gyermek feltétlen elfogadása, szeretete, tisztelete, mely segíti a gyermek személyiségének teljes kibontakoztatását a családi neveléssel összhangban.

Kada Mihály Általános Iskola

Kada Mihály Általános Iskola

Kőbánya iskolaviszonyai még a főváros egyesítése utáni évtizedekben is talán jobban elmaradottabbak voltak, mint a frissen egyesített Budapest bármely más kerülete. Kőbányán az Óhegyen és a mai Gyömrői út mentén (Cegléd-Szegedi Postavonal) fókuszálódtak az iskoláztatás első igényei a gyarapodó betelepülések által. A sörgyárak nagyon sok vendégmunkást vonzottak, akik idővel itt találtak otthonra. A Kőbányai Iskolaszék 1872. október 6-án küldöttséggel kereste fel Bojta Gergely székesfővárosi tanfelügyelőt, és azt kérte, hogy két tantermet és a tanító részére két szobát bérelhessen a Gyömrői út környékén a Városi Tanács terhére. Így alakult meg az Óhegyi Tanoda után a kerület második iskolája. Az évek múltával mind több helyiség bérlése vált szükségessé, majd 1881-ben elkészült a környék első állandó iskolája 11.890,- forintért. Ez az épület ma is megtalálható a Kada utca és a Cserkesz utca sarkán, 1928 óta mint római katolikus kápolna.

Harmat Általános Iskola

Harmat Általános Iskola

Iskolánk vonzáskörzetébe jelenleg - fennállásunk alatt ebben módosulás következett be - a környező lakótelep tartozik, a társas-, illetve családi házas környezetből érkezők száma csekély. Tanulólétszámunk a demográfiai változások következtében a 90-es évek elején jelentősen csökkent, ám mintegy hét éve az erős versenyhelyzet ellenére 460 fő körül stabilizálódni látszik, s ez azt mutatja, hogy iskolánkat szívesen választják diákok, szülők egyaránt. Kórusaink színvonalas Karácsonyi Hangversenyen mutatkoznak be a szülőknek, s szép szakmai sikereket mondhatnak magukénak. Tartós kapcsolatot alakítottak ki egy hajdúszoboszlói énekes iskolával. Tanulóink számára furulyaoktatáson kívül az épületben működő Kerületi Zeneiskola nyújt lehetőséget zenetanulásra.

Fekete István Általános Iskola

Fekete István Általános Iskola

Iskolánk az 1976/77-es tanévben kezdte meg működést Kőbányán, az akkoriban újonnan épült Újhegyi lakótelep első iskolájaként. Épületünk 600 tanuló befogadására alkalmas. 1989-ben intézményünk felvette Fekete István író nevét. Az ő munkásságában megtaláltuk azokat az értékeket, amelyeket mi is magunkénak vallunk és közvetíteni kívánunk. A fenntartó önkormányzat az 1995/96-os tanévtől kezdve engedélyezte az intézményben - a meglévő hagyományos osztályok mellett - felmenő rendszerben ún. logopédiai osztályok indítását.

Bercsényi Miklós Szakközép Iskola

Bercsényi Miklós Szakközép Iskola

Intézményünk az FVM Közép-Magyarországi Agrár-szakképző központ (FVM KASZK) négy olyan iskola integrációja, amely felöleli az agrárium teljes területét: az alapanyagok termelésétől az élelmiszer késztermék értékesítésig. Mindezeken túl a kertészet, az erdőgazdálkodás,és az ezekhez szorosan kapcsolódó gépészet, az áruforgalmazás és a marketing is megjelenik a képzési profilunkban. A négy iskola más-más területeket ölel fel, egymást kiegészítve és segítve egy komplex képzési struktúrát valósít meg. Magyarország természeti adottságai óriási lehetőségeket rejtenek magukban a világ színvonalú termék előállítása területén. Ehhez a szakképzett, kompetens munkaerő nélkülözhetetlen tényező. Intézményünk nemcsak az iskolarendszerű képzésben igyekszik a megfelelő szakember utánpótlást biztosítani, hanem rendszeresen lehetőséget nyújt a szakembergárda folyamatos megújulására is. Ezen kívül lehetőséget kínálunk a mezőgazdasági jellegű képzettséggel rendelkezőknek, a támogatások igénybevételéhez nélkülözhetetlen szakmai végzettségek megszerzésére. Ehhez korszerű és teljes körű iskolarendszeren kívüli felnőttképzési kínálatot biztosítunk. Kapcsolatrendszerünk rendkívül szerteágazó. A mezőgazdaság valamennyi területén minden partnerünknek kölcsönösen előnyös együttműködési lehetőséget biztosítunk.

Tuti menü